Absolventi ai CSRJ-AH, la cea de a XVIa aniversare

By:
Posted: 30/08/2021
Category: Familia CSRJ


Ioana Popisteanu

Cu ce te ocupi?

In prezent traiesc in Londra si sunt manager pe relatii externe in cadrul guvernului britanic (am incercat o traducere pentru External Engagement Manager :) .

Cum ai ajuns sa studiezi limba japoneza? Ce te-a atras la Japonia?

Japonia mi-a oferit printre cele mai frumoase amintiri si prietenii atat in liceu cat si la CSRJ. Am inceput sa studiez limba japoneza in liceu, in mare parte datorita anime-urilor si muzicii japoneze (ascult Aimer - Rokutosei no Yoru in timp ce scriu ca sa adaug la nostalgie :) .

Te-au ajutat in vreun fel studiile de la Centru in cariera? Daca da, cum?

Printre multe altele, studiile de la Centru m-au invatat ce inseamna disciplina. Ma refer in principal la disciplina necesara invatarii limbii japoneze care mi-a fost utila in nenumarate randuri in ultimii 10 ani atat in cadrul studiilor universitare cat si in cariera. 

Care sunt cele mai frumoase amintiri despre viata la Centru? Scoala de vara, Program Cultural in Japonia? Festivaluri?

Scoala de vara si Programul Cultural in Japonia sunt printre cele mai frumoase amintiri/ excursii ever! N-as fi crezut vreodata intr-a 9-a ca o sa vad Japonia la final de liceu, ba mai mult, ca prieteniile legate in Japonia le voi mentine si indragi si astazi <3.

Mai sunt tinerii de acum atrasi de Japonia ca acum 10-15 ani?

E suficient numai o privire pe TikTok - Gen Z e innebunita dupa Death Note haha. Cred ca studiourile de animatie si numerele de manga genereaza in continuare acelasi nivel de interes si entuziasm. Cred ca tinerii sunt in continuare atrasi de Japonia, dar le inteleg curiozitatea multora ca fiind poate ceva mai nuantata si angrenata in contextul istoric si politic al Japoniei.

Lucrul invatat in Japonia care iti este cel mai util acum :)

Calitatea serviciilor publice si corectitudinea (ma gandesc in special la momentul in care mi-am pierdut ochelarii de vedere intr-un autobuz in Tokyo, numai sa fie gasiti si sa-mi fie inapoiati in cateva ore la hotel :) Incerc sa urmez acelasi standard in prezent lucrand in serviciul civil.

Cum te vezi pe tine acum fata de Sasu, voluntara noastra acum 10 ani? Ce sfaturi i-ai oferi?

Sunt 10 ani de cand am plecat din Romania pentru studii si cariera. Cred ca dispun de acelasi entuziasm si curaj de a fi si incerca roluri si lucruri noi, dar am invatat intre timp (sper!) sa am mai multa rabdare cu mine si cu cei din jur. Cred ca imi sunt un prieten mai bun. Ca sfaturi i-as spune lui Sasu sa nu-l citeasca pe Cioran asa devreme si sa le ia pe toate mai usor.

O urare pentru aniversare :)

La multi ani, familia CSRJ! Multumesc pentru sprijinul si increderea pe care mi-ati oferit-o, cursurile de limba si cultura japoneza, prieteniile si conversatiile frumoase de viitor!

Mult success in continuare!

Fotografii:
©Ioana Popisteanu
Arhiva Personala


Related Posts

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *