Călătoria cafelei către inima japonezilor

By:
Posted: 17/03/2021
Category: Mâncare și Băutură


☕️✨Cafeaua este o băutură iubită în întreaga lume. Deși Japonia este bine cunoscută pentru cultura și tradițiile ceaiului, popularitatea cafelei japoneze a crescut în ultimele decenii și și-a pus amprenta asupra culturii japoneze. De la o ceașcă sofisticată de cafea neagră picurată manual, până la o sticlă de lapte rece cu cafea după o baie fierbinte la sento-ul local, sau savurând o creație de cafea cu zahăr, cafeaua și-a revendicat propriul loc în viața de zi cu zi a oamenilor din Japonia.

Cafea în automate de băuturi (jidouhanbaiki)
⛩ Călătoria cafelei către inima și casele japonezilor nu a fost una ușoară. A început în Nagasaki în jurul secolului al XVII-lea, unde a fost adus și băut de locuitorii olandezi ai orașului. Gustul său amar nu se potrivea paletei de arome a japonezilor de atunci și le reamintea oamenilor de gustul a ceva ars. Când Japonia și-a deschis porturile pentru comerțul internațional în perioada Meiji, cafeaua importată nu era încă favorizată de majoritatea oamenilor.

Plicuri de cafea instant
🌅În 1888, Eikei Tei (cunoscut și sub numele de Tsurukichi Nishimura), care se întorsese recent de la studii în străinătate, a deschis prima cafenea japoneză în Ueno. Inspirat de cafenelele din Franța, unde artiștii și scriitorii se adunau pentru a socializa, el a dorit să creeze ceva similar în țara sa natală. Din păcate, cafeneaua s-a închis după câțiva ani. Nu după mult timp insa, la sfârșitul perioadei Meiji, cafeaua a început să câștige popularitate și una după alta au început să se deschidă cafenele în jurul orasului Tokyo. Cele mai multe cafenele erau situate în cartierul sofisticat Ginza, frecventat în principal de artiști și oameni influenți.

🍵Multe cafenele din Japonia oferă băuturi pe bază de ceai, cum ar fi matcha și houjicha latte. În loc de baristi. În aceste magazine de ceai contemporane veți găsi charistas. Termenul este un joc de cuvinte, deoarece cha (茶) înseamnă „ceai” în japoneză și se referă la persoanele cu abilități și cunoștințe înalte despre ceaiul japonez, dar nu neapărat în legătură cu arta ceremoniei ceaiului.

Artă în Matcha latte
Cafea cu decorațiune din spumă
Metoda japoneza de preparare a cafelei:
Japanese Pour Over Coffee Method - YouTube
Latte Art (panda si pisica):
Japanese Cute Latte Art - Cat, Panda - Matcha Latte - YouTube


Related Posts

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *