🌼 Niciodată nu e prea târziu să înflorești

By:
Posted: 15/07/2021
Category: Literatură


Când ne gândim să începem ceva nou, adeseori ne vine în minte cineva tânăr, care are toată viața înainte, însă este vorba doar despre o prejudecată.

Oricine poate să-și ofere un nou început în viață, indiferent de vârstă. Chiar și un bătrân se poate hotărî să dea uitării ce-a fost și să ia totul de la capăt, să se reinventeze, pentru că și el are toată viața înainte. Important nu e câți ani o să mai trăim, ci ce o să facem cu timpul care ne-a rămas.

În Japonia este firesc să începi o viață nouă după ce viața profesională „oficială” s-a încheiat. De aceea nu este nimic neobișnuit ca în micile gări să dai peste ghizi turistici de optzeci de ani sau care au mult peste optzeci de ani și care se oferă voluntar să le explice străinilor ce pot să vadă în zonă și să le dea informații cu privire la programul autobuzelor și excursiilor.

Cei care coboară la stația Yudanaka, de exemplu, în satul izvoarelor termale -onsen- și totodată punctul de plecare pentru vizitarea macacilor de zăpadă din Nagano vor fi întâmpinați la sosire de acești bătrânei încântători, bucuroși să-și exerseze engleza cu turiștii veniți din toate colțurile lumii.

Dacă te încumeti să faci ceea ce-ți place, fiecare zi poate să fie cea mai bună zi din viața ta.

•Sursa: Ichigo Ichie de Francesc Miralles, Héctor García (Kirai)
•Sursa foto: Howl’s Moving Castle


Related Posts

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *