Povestirile din Salcia oarbă

By:
Posted: 25/06/2020
Category: Literatură


Povestirile din Salcia oarbă, fata adormită, cu amestecul lor atent dozat de fantezie debordantă și observație riguroasă, reușesc să surprindă realitatea în cele mai mărunte detalii și, în același timp, s-o submineze. Murakami face parte din acea specie rară de scriitori care izbutesc nu doar să creeze universuri neobișnuite și fascinante, ci și să-și călăuzească cititorii în explorarea lor. (Time Out New York)

În ciuda diversității lor, toate povestirile din volumul de față par să ni se adreseze cu o voce unică și seducătoare. Iar această voce, istorisindu-și aventurile pe teritoriul straniu și întunecat al sinelui, ne spune că un personaj pe nume Haruki Murakami încă mai caută, asemenea lui Don Quijote, ceva mai puțin fragil, mai puțin efemer decât compromisurile din care este alcătuită viața noastră. (New York Times Book Review)

O colecție de povestiri pline de fantezie, farmec și îndrăzneală, a căror alunecare spre fantastic este controlată cu grijă. Atmosfera pe care o creează persistă multă vreme după ce lectura s-a încheiat, iar sub influența ei vedem lumea într-o lumină cu totul noua. (Chicago Tribune)


Related Posts

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *