Recomandare literară: CURAJUL DE A FI FERICIT - Ichiro Kishimi, Fumitake Koga

By:
Posted: 27/11/2020
Category: LiteraturăCURAJUL DE A FI FERICIT - Ichiro Kishimi, Fumitake Koga
Autorii concentrează toate cunoștințele lor în câteva sfaturi simple, dar profunde, pentru a ne demonstra că și noi putem găsi fericirea. O perspectivă despre cum să-ți trăiești viața cu mai mult curaj și să găsești fericirea de‑a lungul acestei călătorii. La fel ca în "Curajul de a nu fi pe placul celorlalți", și cartea de față urmărește dialogul socratic dintre un filosof și un tânăr.

Filosoful este de părere că secretul unei vieți fericite și împlinite poate fi regăsit în teoriile lui Alfred Adler. Deși una dintre figurile marcante ale psihologiei din secolul al XIX‑lea, activitatea sa a fost multă vreme umbrită de contemporanii săi, Freud si Jung.

Tânărul pune la îndoială faptul că și‑ar putea îmbunătăți cu adevarat viața doar schimbându‑și modul de gândire. Ca răspuns, filosoful îi explică esența psihologiei adleriene. O psihologie a curajului care îl trece prin toate etapele mentale necesare. Astfel, îi demonstrează atât tânărului, cât și nouă, schimbările pe care această teorie le va aduce la modul în care ne trăim viața.


https://takumi.ro/carte/literatura-japoneza-in-limba-romana/curajul-de-a-fi-fericit.html


Related Posts

Hey, like this? Why not share it with a buddy?