Betano optibet

Sculptura în coajă de ou

By:
Posted: 02/11/2021
Category: Arte tradiționale


O formă inedită de artă

Cristina Prisacariu este o tânără talentată, stabilită de mai mulți ani în Japonia, ce ne introduce o formă inedită de artă: sculptura în coajă de ou.

Totul a început în anul 2012 când tânăra artistă a activat ca voluntar, alături de sora sa Valentina Prisacariu, la Liceul pentru hipoacuzici „Ritsu Okazaki” din prefectura Aichi. Surorile Prisacariu le-au prezentat elevilor obiceiul românesc de a încondeia ouă de Paște. „Copiii s-au bucurat atât de mult de activitățile simple pe care le-am prezentat și mi-am dorit să le arăt cât mai multe lucruri frumoase.”, descrie Cristina Prisacariu experiența din Aichi. „Așa am început și așa mi-am dezvoltat talentul. Toată inspirația provine din viața de zi cu zi. Dorul față de țara natală, de familie, de copilărie sunt de asemenea, surse de inspirație. Este sufletul meu transpus într-o bucată de coajă de ou. Îmi ascult sufletul atunci când creez. <Arta nu este un meșteșug, este transmiterea sentimentului pe care artistul l-a simțit.> precum spune Lev Tolstoi.”

Cristina Prisacariu ne invită călduros să descoperim tehnica sa surprinzătoare de execuție prin intermediul prestigioasei expoziții „NO BORDERS A TWENTY-FIRST CENTURY ART EXHIBIT" (21世紀アート ボーダレス展), ce va avea loc în perioada 25 noiembrie - 4 decembrie la Muzeul Național „Art Center” din Tokyo, Japonia. Pe lângă Cristina Prisacariu, mulți alți artiști valoroși își vor expune operele.

Cu un an în urmă, din 40 de lucrări prezentate, operele Cristinei s-au remarcat, câștigând locul doi la categoria „Egg Art” și premiul special al juriului pentru originalitate.Anul acesta, în cadrul expoziției, artista va prezenta trei lucrări realizate doar din coji de ouă. „Din cele trei lucrări, pe una am făcut-o publică. Este vorba de „Sakura". La aceasta am folosit coji de ouă pe care le-am consumat și păstrat timp de un an de zile. Nu irosesc niciodată conținutul acestora. Petalele de Sakura le-am făcut din bucățile mai mici de coji." spune Cristina Prisacariu.

Alte lucrări ale artistei sunt: "Strugurii", boabele fiind realizate din coji de ouă de prepeliță pictate, iar ciorchinele din coji de ouă de struț și "Broscuța", realizată din peste 80 de coji de ouă care au fost suprapuse și apoi sculptate pentru a contura forma. Observați straturile mărunte din coji de ouă?

Link pentru mai multe detalii despre expoziție:
展示会概要 – 21世紀アート ボーダレス展 (21art.jp)

Locația:
Location Map|General Information|THE NATIONAL ART CENTER, TOKYO (nact.jp)

Pagina muzeului, unde vor fi incărcate interviurile artiștilor:
KAGARIBI – 21世紀アート ボーダレス展 (21art.jp)

Pagina de instagram a Cristinei Prisacariu:
Cristina Prisacariu (@eggsperience.art) • Fotografii şi clipuri video pe Instagram


Related Posts

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *