Betano optibet

Ziua Culturii (文化の日, Bunka no Hi)

By:
Posted: 04/11/2021
Category: Sărbători Japoneze


Ziua Culturii (文化の日, Bunka no Hi) este ziua națională ce onorează tradiția japoneză, arta, iubirea pentru libertate și pacea ce s-a stabilit în Japonia odată cu alcătuirea Constituției (日本国憲法 , Nihon-Koku Kenpō, adoptată la 3 mai 1947).

Data de 3 noiembrie este o zi memorabilă întrucât, reprezintă ziua de naștere a împăratului Meiji ce a condus Japonia din 1867 până în anul 1912. Ulterior, aceasta a devenit Ziua Culturii. Este o sărbătoare publică din anul 1948 deși a fost adoptată oficial în anul 1946 după al Doilea Război Mondial.

Prima săptămână din noiembrie este cunoscută ca săptămâna educației și a culturii. Școli și licee din întreaga țară, organizează și participă la diverse evenimente precum „Festivalul Meiji Shrine”, „Hakone Daimyō Gyōretsu (箱根大名行列)”, “Tokyo Jidai-Matsuri and Shirasagi-No-Mai (時代祭)”, „ACA Festivalul Național de Artă”.

Oamenii se îmbracă în yukata sau se costumează în samurai și gheișe, cântă, dansează, merg la teatru și vizitează temple sau muzee sub frunzele tomnatice de arțar.

Fotografii: Bornsai, Pinterest

Articol realizat de Alexia Matei


Related Posts

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *