23 Noiembrie – Ziua Recunoștinței Față De Muncă

By:
Posted: 21/11/2020
Category: Sărbători Japoneze


Statuie din muntele Koya, toamna
Statuie din muntele Koya, toamna.
Sursă imagine: Alexandra Baranyi
Ziua Recunoștinței față de Muncă este o sărbătoare națională în Japonia care are ca semnificație comemorarea muncii și a recoltelor din anul curent. Înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, această sărbătoare se numea Festivalul Recoltei (niiname-sai). Principalul motiv pentru care a fost creată această schimbare a fost marcarea modificărilor aduse Constituției japoneze pentru garantarea drepturilor fundamentale ale omului și extinderea drepturilor lucrătorilor.

Festivalul Recoltei are o istorie bogată care datează încă din secolul al VII-lea. Prima mențiune a Festivalului se regăsește în ”Cronica Japoniei” (Nihon Shoki), una dintre cele mai vechi manuscrise ale istoriei Japoniei. Aceasta amintește de un ritual al recoltei care a avut loc în timpul domniei împăratului Jimmu (660-585 î.Hr.) precum și de sărbătorile recoltei mai formale din timpul domniei împăratului Seinei (480-484 d.Hr.). Însă, formele de bază ale Festivalului Recoltei datează din vremea împăratului Tenmu (667-686 d.Hr.). Ziua de 23 noiembrie a fost aleasă ca dată pentru celebrarea acestui Festival in timpul erei Meiji (1868-1912).

Printre alte mici evenimente locale, Ziua Recunoștinței față de Muncă este marcată printr-un ritual in care Împăratul oferă în dar zeilor recolta proaspătă de orez, urmând ca apoi să guste El însuși din ofranda adusă.

Un eveniment important este Festivalul Muncii din Nagano. La acest eveniment, oamenii sunt încurajați să se gândească la problemele care afectează pacea, drepturile omului și mediul înconjurător. Tot în această zi, copiii de la grădiniță le oferă desene în semn de respect și apreciere ofițerilor de poliție, pompierilor și altor persoane care oferă servicii comunitare.

Copii desenând cu ocazia Zilei Recunoștinței Față De Muncă.
Copii desenând cu ocazia Zilei Recunoștinței Față De Muncă.
Sursă imagine: www.jrailpass.com

Related Posts

Hey, like this? Why not share it with a buddy?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *