Cursurile organizate de csrj-ah

Centrul de Studii Romano-Japoneze „Angela Hondru” (CSRJ-AH) a fost înființat in mai 2005 in cadrul Universității Romano-Americane, cu sprijinul ambasadei Japoniei la București, fiind un proiect susținut de JTI. Centrul își propune promovarea studiului limbii, culturii si mediului de afaceri japonez celor interesați, atât studenți ai Universității Romano-Americane (așadar viitori oameni de afaceri, diplomați sau specialiști in drept internațional), dar si celor ce sunt pasionați de modelul japonez. Cursurile se desfășoară într-o atmosfera prietenoasa si relaxata, fiind susținute de către profesori cu o atitudine proactiva.

Esti deja decis?

Tot ceea ce trebuie sa mai faci acum este sa ne trimiti un email la adresa csrj@rau.ro, in care sa ne spui la ce curs te-ar interesa sa participi. Ne poti adresa orice intrebare legata de cursuri iar noi promitem sa revenim cu un raspuns in cel mai scurt timp posibil!

Limba japoneza

În ultimele decenii, limba japoneză a fost atributul unei comunităţi restrânse din România, formate în special din profesionişti a căror specializare este limba şi cultura japoneză. Aceşti profesionişti sunt produsul unui sistem de învăţământ, de stat sau privat, care are drept obiectiv formarea profesorilor de japoneză, care vor intra la rândul lor în sistemul formator de noi profesori şi specialişti ş.a.m.d.
Cursul se desfășoară pe durata unui an universitar sub îndrumarea a trei profesori, doi români și un vorbitor nativ.

Pret: 150 €/an

Taiko

Începând cu luna octombrie a anului 2012 , Centrul de Studii-Româno-Japoneze „Angela Hondru” organizează cursuri de Taiko (tobe tradiționale japoneze). Una dintre primele utilizări ale tobelor taiko a fost pe câmpul de luptă pentru a intimida și speria inamicul. Taiko a fost de asemenea folosit și în împrejurări culturale. Cu trecerea timpului, taiko a început să fie folosit și la festivaluri tradiționale japoneze. Acestea au dezvoltat o varietate de ritmuri tradiționale taiko, care reprezintă o sursă nesfârșită de inspirație pentru muzicienii moderni.

Kendo

Kendo „Calea Sabiei” Arta martiala a manuiri sabiei, cultivata din cele mai vechi timpuri de toti razbonici japonezi, iar din secolul al XIII de samurai. Interzisa in 1876 de cand samurai nu au mai avut dreptul sa poarte sabie a fost transformata in sport de catre Sakakibara Kenkichi, pentru antrenamentul fizic si mental al tinerilor. Federatia Japoneza de Kendo a fost infintata in 1928. Pana in 1955 acest sport a ramas in esenta lui rezervat Japoniei. in 1955 el a fost introdus si in Franta si SUA unde a avut loc si prima intalnire internationala.
„Practicarea disciplinei Kendo are ca scop modelarea spiritului si a corpului, cultivarea unui caracter hotarat, stradania de a progresa fara intrerupere in arta kendo printr-un antrenament autentic si riguros, pretuirea politeti si a onoarei, asocierea cu alti in spiritul sinceritati si urmarirea neintrerupta a impliniri de sine.

Origami

Centrul de Studii Romano-Japoneze „Angela Hondru” organizează cursuri de origami, arta japoneză ce constă în plierea hârtiei. Cursul va fi coordonat de Alexandra Baranyi şi se va desfaşura în fiecare sâmbătă între orele 14:00 – 16:00 pe perioada a 10 săptămâni. Vârsta minimă de participare este de 7 ani. 

 

Aikido

Aikido este o artă marțială japoneză tradițională, care promovează nonviolența. În Aikido nu se organizează competiții, concursuri, întreceri, lupte etc. Practicarea Aikido urmăreşte aspecte fizice, psihice, etice şi spirituale. Aikido se practică pentru sănătate, educație, autoapărare, dezvoltare personală. Este un mijloc de educaţie fizică şi morală. Putem obține o stare de bine, relații mai armonioase, rezolvarea unor conflicte. La antrenamente se dezvoltă calităţile motrice (forţa, rezistenţa, viteza, elasticitatea, coordonarea, echilibrul), se studiază atacurile executate prin prindere sau lovire, fără arme sau cu arme, de către unul sau mai mulţi agresori. Procedeele specifice Aikido sunt aruncările şi imobilizările, mai puțin loviturile.

http://www.cavaler-aikido.ro/

Ceremonia Ceaiului

Centrul de Studii Romano-Japoneze „Angela Hondru” organizează cursuri de ceremonia ceaiului japonez. De asemenea, cunoscut sub numele de Chadou / sadou sau Chanoyū (Apa fierbinte pentru ceai), ceremonia de ceai conține cultura japoneză. Elevul va învăța despre ceramică, aranjament de flori, caligrafie, kimono, lac, cărbune, tămâie și multe altele.