Cursuri de limba japoneză

Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” organizează cursuri de limba japoneză pentru studenți începători, intermediari și avansați. Cursul se desfășoară pe parcursul unui an universitar, sub îndrumarea unor profesori japonezi și români.

Până nu demult, nu existau centre de studii pentru cei care, din pură pasiune, doreau să studieze limba și cultura japoneză.

În anul 2005, Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” a fost creat în cadrul Universității Româno-Americane, unde se organizau în principal cursuri de limbă japoneză pentru studenții de la cursurile de licență specializate: viitori economiști, avocați și experți în IT. A devenit evident că programul dezvoltat pentru viitorii profesioniști nu era destul de eficient, iar adaptarea procesului de studiu pentru nevoile studenților a devenit un obiectiv important. Pe de altă parte, sistemul în care se desfășoară cursurile trebuia să încurajeze manifestările creative și inițiativele personale, care să faciliteze crearea unei atmosfere destinse.

Atmosfera familiară și prietenoasă elimină grija că „nu știu răspunsul corect” sau teama de „ce vor spune ceilalți studenți dacă greșesc” și își propune să deblocheze anumite zone ale subconștientului care ajută în procesul de învățare.