10/08/2023

Poezia Clasică Japoneză Waka

Untitled-1

Domnul profesor Yoshinori Sato a urmat cursurile Facultatii de Pedagogie a Universității Naționale Yamagata, cu specializare în Literatură Japoneză. A studiat în principal literatura clasică din perioada Heian (794-1185), axandu-se in special pe poezia waka.

După absolvirea Universității Yamagata, a lucrat la cinci licee din prefectura Yamagata, predând în principal literatura clasică japoneză.

Dl. Prof. Yoshinori Sato

Subiectul abordat la seminariile Scolii de Vara va fi chiar poezia japoneza clasica, waka. Waka este un cuvânt care se referă la poezia japoneză din cele mai vechi timpuri. După culegerea de poezii Manyoshu compilată la sfârșitul secolului al VIII-lea, multe antologii waka au fost realizate sub ordin imperial, pe o perioadă de peste 500 de ani.

Waka continuă să fie iubită de japonezi și în zilele noastre. Explorarea atracției poeziei waka este esențială atunci când luăm în considerare cultura japoneză și estetica japoneză. Iar ingeniozitatea japonezului care le-a transpus în manga și anime îi pune pe jar și pe străinii care abia încep să se familiarizeze cu acest segment de cultură.

Va invitam alaturi de noi, la Centrul de Studii Romano-Japoneze „Angela Hondru” sa descoperiti farmecul poeziei waka, in perioada 25-29 septembrie. Accesul este gratuit in limita locurilor disponibile. Inscrierile se pot face pe adresa [email protected].